10 DINGEN DIE JE NOG NIET WIST OVER ALLEDAAGSE VOORWERPENWist je nog niet: dit doet je huid allemaal terwijl jij slaapt

12/02/2018
estee-lauder
Shutterstock

Het lijkt misschien alsof je huid lekker lanterfant terwijl jij slaapt, maar niets is minder waar. Juist ’s nachts wanneer jij uitrust, gaat je huid op standje reparatie en keihard aan het werk om de schade van de dag (uv-straling, vervuiling, stess etc.) te herstellen. Hoe ouder we worden, hoe meer de collageenafmaak (een natuurlijk goedje dat voor een stevige en gladde huid zorgt) afneemt, waardoor je raadt het al: je huid slapper wordt. Als je regelmatig je zzz’s skipt, komt er automatisch het stresshormoon cortisol vrij in je lichaam die de collageenproductie dwarsboomt. Het gevolg: een grauwe teint, fijne lijntjes en wallen.Yikes!

Tik tak tik tak

Het is dus niet alleen belangrijk hoelang je slaapt, maar vooral ook wanneer je slaapt. Welke fases je huid ’s nachts doormaakt én hoe je het beste uit je skincare regime haalt? Lees en noteer: dit gebeurt er allemaal met je huid terwijl jij snoozet.

21:00 uur

De avondfase, je lijf maakt zich klaar voor de nacht. De melatonine aanmaak neemt toe en boost het vermogen van je huid om zichzelf te repareren. Las nu een reinigingsmomentje in. Door make-up, vuil en talg te verwijderen bereidt je huid zich beter voor op het nachtelijk herstel. Extra side-effects: alle ingrediënten uit je verzorgingsproducten trekken zo ook beter en hebben dus meer effect.

Trakteer je huid op een effectieve reiniging, een aanrader is de . Een zachte olie balsem-textuur die eenmaal in contact met water in een melkachtige substantie transformeert enbinnen no timevuil verwijdert. Spoel af met lauwwarm water en dep daarna een watje met tonic, bijvoorbeeld de (die ook fungeert als peeling en afrekent met dode cellen) over je gezicht, zo breng je de ph-waarde van je huid in balans.

22:00 – 23:00 uur

Je verkeert in een lichte slaap. Je hartslag vertraagt terwijl je bloedcirucaltie toeneemt, waardoor je huid extra zuurstof toegediend krijgt om voedingstoffen op te nemen en afvalstoffen af te voeren. Fijn! Tijd om dit herstelproces een handje te helpen: smeer met herstellende werkstoffen, want’s nachts verliest je huid veel vocht.

estee-lauder-advanced-night-repair
Estée Lauder

Eenmust-tryom te voorkomen dat je huid uitdroogt is: het . Een fijn, licht serum met superhydraterende ingrediëntenzoals hyalurzonzuur (een ware vochtbooster) die je huid non-stop intens hyrdateert. Masseer in op een schoon gezicht en je bent verzekerd van alle voeding en bescherming die je huid nodig heeft.Bye byefijne lijntjes, hallo stralende ochtend-glow. Breng daaroverheen een royaal laagje nachtcrème aan om het vet- en vochtpeil van je huid up-to-date te houden.

23:00 – 00:00 uur

Je bent in een diepe slaap. Een cruciaal moment, omdat je lichaam nu de aanmaak van cortisol remt en het vrijlaten van het hormoon MGH stimuleert om je huid te herstellen.

00:00 – 04:00 uur

Rond dit tijdstip bereikt je celvernieuwing zijn hoogtepunt en maakt drie keer zoveel cellen dan normaal aan. Ook welmoment suprêmevoor je huidverzorgingsproducten, want op dit moment laat je huid de meeste actieve stoffen door.

04:00 – 06:00 uur

Je huid bevindt zich steeds in de herstelmodus, terwijl je lichaam zich klaar maakt voor een nieuwe dag.

06:00 – 09:00 uur

Wakey wakey!Je huid is ‘s ochtends op z’n allerdroogst. Een hydratatieshotje in de vorm van twee glazen water en voedende crème isall you need right now.Het liefst eentje met een ingebouwde spf, zoals de , die olievrij is dus glimmen voorkomt en je huid met factor 25 beschermt.

Enlast but not least: probeer de klok iedere avond rond te slapen. Wanneer je elke nacht een kwalitiatief goed slaapritme hebt, zie je dat de volgende dag letterlijk terug aan je huid.Sweet dreams!

energie-boost
Cosmopolitan

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Estée Lauder.


Video: 10 DINGEN DIE JE NIET VAN ME WIST!

Wist je nog niet: dit doet je huid allemaal terwijl jij slaapt
Wist je nog niet: dit doet je huid allemaal terwijl jij slaapt images

2019 year
2019 year - Wist je nog niet: dit doet je huid allemaal terwijl jij slaapt pictures

Wist je nog niet: dit doet je huid allemaal terwijl jij slaapt advise
Wist je nog niet: dit doet je huid allemaal terwijl jij slaapt forecast photo

Wist je nog niet: dit doet je huid allemaal terwijl jij slaapt images
Wist je nog niet: dit doet je huid allemaal terwijl jij slaapt images

Wist je nog niet: dit doet je huid allemaal terwijl jij slaapt Wist je nog niet: dit doet je huid allemaal terwijl jij slaapt new pictures
Wist je nog niet: dit doet je huid allemaal terwijl jij slaapt new images

picture Wist je nog niet: dit doet je huid allemaal terwijl jij slaapt
photo Wist je nog niet: dit doet je huid allemaal terwijl jij slaapt

Watch Wist je nog niet: dit doet je huid allemaal terwijl jij slaapt video
Watch Wist je nog niet: dit doet je huid allemaal terwijl jij slaapt video

Forum on this topic: Wist je nog niet: dit doet je , wist-je-nog-niet-dit-doet-je/
Discussion on this topic: Wist je nog niet: dit doet je , wist-je-nog-niet-dit-doet-je/ , wist-je-nog-niet-dit-doet-je/

Related News


How to Raise Mealworms
The Right Diet to Manage Mesothelioma
How to Paint Sunflowers in Watercolor
Welcome
How to Cook Cajun Shrimp Fettuccine Alfredo
10 Fascinating Facts About January Babies
How to Fold the Perfect Underwear Drawer with Marie Kondo
Here’s Everything Coming to the Starbucks Menu This Summer
The Biggest Haircut Mistakes for Your FaceShape
The Best Way to Organize All Your Summer Crap
Exercise Obsession and When Fitness Becomes Unhealthy
10 Minutes To A Flatter, Firmer Belly
How to Prune Plumeria
Entertainment Round-up: Premieres, Pregnancy and Controversy Between Orlando Bloom and Justin BieberDate: 06.12.2018, 14:03 / Views: 53152